עוגה בכוס – איך מכינים בקלות?
עוגה בכוס הפכה להיות מאוד פופולרית בזמן האחרון, ובימי החופשה בפרט. הרי עוגת שוקולד תמיד נמצאת בסדר העדיפויות ברשימת קינוחים אצל ילדים. היא מלווה את יומי הולדת ואירועים אחרים. יש לא מעט מתכונים והמלצות להכנת עוגה טעימה. היום אנחנו נדבר על מתכון פשוט גאוני ומאוד קל להכנה. אפילו ילדים יכולים להסתדר איתו, כי בעצם אינו נדרשת התעסקות עם התנור, אלה רק מיקרוגל.
לצורך הכנת העוגה גם לא תצטרכו לרכוש שום מרכיב מיוחד. בדרך כלל הכל ניתן למצוא בבית. אז מה בעצם מה אתם צריכים כדאי להכין עוגה טעימה?
מצרכים להכנה של עוגה
- ספל
- קמח/ קמח תופח
- אבקת אפייה, במידה ומשתמשים בקמח לבן רגיל
- קקאו לא חובה
- שמן קנולה
- סוכר/סוכר חום
- כף וכפית
- ממרח נוטלה
- חלב
אופן ההכנה
דבר ראשון לוקחים ספל ושמים בו 2 כפות קמח ואבקת אפייה על קצה הכפית, מערבבים היטב ומוסיפים, כף קקאו וכף סוכר לבן /חום ושוב מערבבים את כל המצרכים היבשים. כאשר רואים שהכל התערבב, מוסיפים כף שמן קנולה. מערבבים שמן עם תערובת יבשה עד שמקבלים תערובת אחידה,
בשלב הבא מוסיפים 3 כפות חלב, ושוב מערבבים. לבסוף מוסיפים כף גדולה של ממרח נוטלה. עכשיו תשימו לב שלאחר שהוספתם את נוטלה לא חייבים לערבב אלא זה נטול לשיקול דעת שלכם ולהעדפות טעם. אם אתם רוצים לקבל עוגת שוקולד שבה רב השוקולד יישאר למעלה אז אל תערבבו, אבל אם אתם אוהבים עוגת שוקולד עשירה, טעימה ועסיסית אז כדאי לערבב את התערובת לאחר הוספת הנוטלה, עד שתקבלו תערובת אחידה. לאחר מכן מכניסים את הכוס עם תערובת של עוגה למיקרוגל ובודקים כל 30 שניות. לצורך זה אתם צריכים להוציא בזהירות את הכוס ולבדוק אם העוגה הפכה להיות מוצקה.
השלב האחרון הוא מאוד קריטי, מכיוון שאם תחזיקו יותר מידי עוגה במיקרוגל, היא תתייבש. אם תחזיקו מעט מאוד תישאר נוזלית ולא תהיה מוכנה. אנחנו בכוונה לא מביאים את זמן ההכנה המדויקת, כי אחרון תלוי בעוצמת המיקרוגל וסוג וגודל של כוס.
עכשיו קבלו טיפ שימושי
אם אתם לא מעוניינים שתערובת של עוגה לא תזלוג למקרוגל ולא תלכלך אותו, תמיד עדיף לקחת כוס גדול יותר, כך שתערובת תמלא אותו עד לחצי וזה יעזור למנוע זליגת תערובת במהלך ההכנה מחוץ לשולי הכוס.
קצת היסטוריה
ידוע שהוזכרה בפעם הראשונה עוגה בספל, (עוד לא בדיוק באותה צורה שהיום דיברנו עליה) בספר המתכונים של גברת סימונס. סימונס, בפעם ראשונה השתמשה במושג " קפקייק", שהתייחס לעוגה בכוס קטנה. לאחר זמן מה בזכות מאפיה אמריקאית העוגה הפכה להיות פופולרית. עם השנים והתקדמות הטכנולוגית, מצאו עוד ועד אינטרפרטציות למתכון המקורי. היום אתם כבר יכולים להכין את עוגה בכוס אפילו במיקרוגל.
בתאבון לכולם