איך לבחור מלון טעים?
מלון בישראל ניתן למצוא בישראל במהלך כל השנה, אבל עם התקרבות לעונת הקיץ, מחירים מתחילים לרדת ויותר ויותר אנשים מכניסים אותו לרשימת הקניות השבועית. אבל לא פעם קורה מצב, שמלון שבחרתם בכלל לא היה טעים ואז נשאלת השאלה: איך לבחור מלון טעים ומתוק, שתמיד ישאיר את ההרגשה של עוד? אומנם נראה לכם שזה מסובך, אבל יש כמה טיפים שבהחלט יכולים לעזור להגדיל את הסיכוי שלכם לבחור מלון אחד בשל וטעים. אז בואו נראה ממה מתחילים.
דבר ראשון, שימו לב לצבע ולמראה. לסוגים שונים של מלונים יש וריאציות צבע שונות כאשר הם בשלים. בדרך כלל, אתם צריכים לחפש מלון שיש לו צבעים מרהיבים ועשירים. לדוגמה, לאבטיח בשל צריך להיות קליפה ירוקה עמוקה עם משטח עמום, בעוד שלמלון בשל יש בדרך כלל גוון זהוב או כתום עם קליפה מעט מחוספסת. הימנעו מלקיחת מלון בעל מראה חיוור או עמום מכיוון שהוא עלול להיות ממש לא בשל.
בדקו את מרקם של קליפה: העבירי בעדינות את יד על עור המלון כדי להעריך את המרקם שלו. ההרגשה, שאתם אמורים לקבל, שמלון מוצק אבל לא קשה או רך מדי. חפשו מלון עם קליפה שאינה לה פגמים, חבורות או חתכים. קליפה חלקה ושלמה היא אינדיקטור טוב למלון בשל.
תקישו ממש קלות על המלון עם פרקי האצבעות שלכם בעדינות ותקשיבו לצליל. מלון לא בשל יפיק צליל עמוק ומהדהד, בדיוק כזה שמצפי לשמוע כאשר מקישים על אבטיח, אבל לעומת זה, מלון בשל עשוי להישמע עמום. אומנם, זה פרמטר שמשתמשים בו, עדיין תסתמכו עליו רק בשילוב עם עוד פרמטרים.
הריחו את הארומה: הרמו את המלון אל האף ורחרחו. מלון בשל יהיה לרוב בעל ארומה מתוקה וריחנית. לדוגמה, מלון טל דבש בשל יהיה בעל ריח חזק ומתוק. אם למלון יש מעט ארומה, ייתכן שהוא לא בשל לחלוטין, אבל מצד שני אם יש לו ריח "כבד", אז סביר להניח, שהוא יותר מידי בשל וזמנו עבר כבר.
דבר הבא, שאתם חייבים לקחת בחשבון זה משקל של הפרי. הרימו את המלון והעריכו את משקלו. מלונים בשלים נוטים להרגיש כבדים לגודלם. דרך אגב, זה נכון לא רק למלונים, אלה גם לאבטיחים. מלון כבד יותר מעיד לעתים קרובות שהוא עסיסי ובעל טעם.
מלון מושלם אמור להיות בעל צורה סימטרית: אמנם זו לא שיטה חסינת תקלות, אך יש סיכוי גבוה יותר למלונים שיש להם צורה סימטרית להבשיל בצורה אחידה וטעם טוב יותר בהשוואה לאלו שמבנה שלהם לא כל כך סימטרי.
זכרו, הבשלות והטעם של המלונים יכולים להשתנות בהתאם לסוג ולתנאי הגידול. זה תמיד מועיל לקנות מלונים בעונת השיא שלהם כדי לקבל את הסיכויים הטובים ביותר למצוא אחד טעים.
איך לשמור מלון במקרר?
אם כבר הצלחנו לבחור מלון מעולה, אז בוודאי השאלה הבאה שנשאלת" איך לשמור מלון?
אז כללים מאוד ברורים: קודם כל שטפו את המלון תחת מים קרירים כדי להסיר לכלוך או פסולת מהמשטח. יבשו אותו היטב עם מטלית נקייה או מגבת נייר.
תחליטו אם ברצונכם לאחסן את המלון בשלמותו או לחתוך לחתיכות. אם כבר חתכתם את המלון, העבירו את הנתחים לכלי אטום או כסו אותם היטב בניילון נצמד. אם אתם מאחסנים מלון שלם, גם כדי מאוד לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום. זה עוזר למנוע מהמלון לספוג ריחות ממזונות אחרים במקרר וגם ממזער אובדן לחות, שומר על טריותו.
בחרו את המקום הנכון במקרר. מניחים את המלון העטוף במגירת ירקות ופירות של המקרר, במידה וקיימת כזאת ובתנאי שמלון נכנס בה.
שמרו את המלון בנפרד. אם אפשר, אחסנו את הרי הרחק ממאכלים אחרים בעלי ריח חזק במקרר. מלונים יכולים לספוג ריחות בקלות, כך שהחזקתם בנפרד תעזור לשמר את הטעם הטבעי שלהם.
בדקו באופן קבוע: כדאי לבדוק את המלון מדי פעם, במיוחד אם הוא כבר חתוך. זרקו את כל החלקים שמראים סימני קלקול, כגון עובש, ריחות או דלילות.
מגישים צונן: כשאתם מתכננים לאכול את המלון, הוציאו אותו מהמקרר, פתחו אותו והניחו לו לשבת בטמפרטורת החדר במשך כמה דקות כדי להוריד את הצינה. זה מאפשר לטעמים להתפתח ומשפר את חווית האכילה.
זכרו, מלון שלם יכול להישאר טרי במקרר למשך כשבוע-שבועיים, בעוד שחתיכות מלון חתוכות יש לצרוך תוך מספר ימים לטעם ומרקם מיטביים.