מה עושים אם ילד צריך משקפיים
על התהליך בדיקות והתאמה של משקפיים לילד מדובר רבות, אבל היום נדבר דווקא על דברים שמגיעים לאחר, שכבר עברתם את הבדיקות, התאמות ורכישת המשקפיים. כי דווקא, בשלב הזה ההתלהבות הראשונית, אם הייתה בכלל, עוברת ונכנסים לשגרה, שבו תפקידכם, ההורים להקפיד על כך שילד ירכיב משקפיים או במילים אחרות לעזור לילד להתרגל למשקפיים.
עזרה לילד להתרגל להרכיב משקפיים צריכה להיות תהליך הדרגתי וחיובי.
דבר ראשון הסבירו את החשיבות. שוחחו עם הילד מדוע הוא זקוק למשקפיים. הסבירו שמשקפיים יעזרו להם לראות טוב יותר ולהבהיר דברים, מה שיכול להיות חשוב במיוחד עבור פעילויות שהם נהנים מהם, כמו קריאה או ספורט.
אל תשכחו על מודל לחיקוי. אם אתה או בני משפחה אחרים מרכיבים משקפיים, הראו לילד שהרכבת משקפיים היא נורמלית ומועילה. שתפו את החוויות החיוביות שלכם לגבי האופן שבו משקפיים עזרו לכם.
התחל בהדרגה: בתחילה, עודדו את הילד להרכיב את המשקפיים לתקופות קצרות, תוך הגדלה הדרגתית של הזמן בכל יום. זה עוזר להם להתרגל לתחושת המשקפיים.
חיזוק חיובי, זה עניין מאוד חשוב בתחילת כל דרך ובמיוחד, כאשר ילד צריך משקפיים. שבחו ותגמלו את הילד על שמרכיב את משקפיו לפי ההוראות. חיזוק חיובי יכול לגרום להם לקשר בין מרכיבי משקפיים לרגשות חיוביים.
הפכו את הרכבת המשקפיים לחלק משגרת היומיום שלהם. שלבו הרכבה והסרה של משקפיים במהלך פעילויות כמו צחצוח שיניים או התלבשות.
קחו בחשבון, שיש תקופת הסתגלות: הבינו שייתכן שייקח זמן מה עד שהילד יסתגל לתחושה החדשה של חבישת משקפיים. הם עלולים לחוות אי נוחות, במיוחד בהתחלה.
תהיו אמפתיים ודברו על רגשותיהם, ובמקביל גם הרגיעו אותם שאי הנוחות תפחת ככל שיתרגלו להרכיב משקפיים.
עודדו אותם להמשיך להרכיב את המשקפיים, ואי הנוחות אמורה לרדת ככל שהם מתרגלים.
תהיו סבלניים ואמפתיים אם הילד מביע תסכול או אי נוחות. הקשיבו לדאגותיהם והתייחסו אליהם כמיטב יכולתכם. חשוב להם להרגיש תמיכה במהלך תקופת הסתגלות זו.
בדיקות מקצועיות תבצעו רק אצל אנשי מקצוע עם ניסיון וגישה לילדים. בביקור שגרתי אנשי מקצוע יבדקו את ההתאמה של משקפי ראייה לילדים שלכם וודאו שהם גם נוחים, תואמים למרשם ושמסגרת מתאימה עבורם.
שלבו את הילד בפעילויות שהופכות חבישת משקפיים למהנה. תנו להם לשחק משחקים או לעשות פעילויות הדורשות ראייה טובה, ולהראות להם כיצד משקפיים משפרים את החוויה שלהם.
משאבים חינוכיים: ישנם ספרי ילדים וסרטונים שיכולים לעזור לנרמל את הרכבת המשקפיים. שיתוף משאבים אלה יכול לעזור לילד להרגיש יותר בנוח.
עודדו עצמאות: למדו את הילד כיצד לנקות ולטפל במשקפיים בכוחות עצמו. תחושת אחריות זו יכולה לטפח גישה חיובית כלפי הרכבת משקפיים.
אבל הכי חשוב, זכרו, כל ילד הוא ייחודי, והגישה עשויה להשתנות בהתאם לאישיותו ולהעדפותיו. המפתח הוא ליצור סביבה תומכת ולעזור להם להבין שמשקפיים הם שם כדי לשפר את חייהם.