מתכון קל לבצק שמרים שמתאים כמעט להכל

ריח של לחמניות טריות לא משאיר אף אחד אדיש, אבל לא לכולם יש כוח, זמן ורצון להכיון אותן. כולם חושבים שבצק שמרים הוא אחד מהבצקים המסורבלים ביותר. הוא דורש זמן, לא תמיד מצליח ובכלל דורש מאמץ. עד לפני כחודש גם אני חשבתי ככה, אבל אז ניסיתי מתכון מהיר, שפשוט קרץ לי בעין "בואי תנסי אותי". אספתי אומץ וניסיתי, זה באמת יתא מעולה, רק הריח היה שווה את זה. בהמשך שידרגתי והתאמתי אותו לשגרה העמוסה שלנו כך שישצא עוד יותר פשוט וקל הכנה. לאחר אין ספור הכנות ואפיית לחמניות, לחמים, פוקצ'ות, לחמניות המבורגר ומה לא החלטתי לחקלוק את המתכון גם איתכם.מתכון קל לבצק שמרים שמתאים כמעט להכל

מצרכים:

כף אחד של שמרים יבשים

3 כפות של סוכר

3 כפות של קמח רגיל, לא מנפחת ולא מתעסקת איתו יותר מידי לשלב הראשון וכ3 כוסות לאחר כך.

300 מ"ל של מים חמימים. אני בודקת בעזרת כף היד, כמו אוכל של תינוק, שטמפרטורה תהיה נעימה ליד.

5 כפות של שמן צמחי

 

 איך מכנים בצק שמרים עצמו – תהליך

לקערה מכניסים שמרים, סוכר ו3 כפות קמח מערבבים היטב ומוסיפים מים חמים. לאחר מכן מערבבים עם מים חמים. את הקערה מכסים עם ניילון נצמד ומשארים במקום חמים למשך כרבע שעה.

כעבור זמן הזה אמורים להופיע בקערה מלא בועות, זה סימן שניתן להמשיך בתהליך. מוסיפים את השמן, מערבבים ומתחילים להוסיף קמח. חשוב להוסיף קמח בהדרגה, עד שתרגישו שבצק הפסיק להיות מאוד דביק ונהפך להיות כמו פלסטלינה נעימה. לאחר מכאן אוספים את הבצק לכדור ומניחים ע ניילון נצמד, שהורדנו. לאחר מכאן מורחים שמן על דפנות הקערה ומחזירים כדור של בצק לקערה ושוב מכסים אותה בניילון נצמד ומשארים באותו לתפוח במקום חמים לחצי שעה. לאחר שהוא תפח והכפיל את נפחו ניתן לעבוד איתו ולהכין לחמניות, חלות או מאפים עם מילוי.

בתור מילוי ניתן להשתמש בתפוח אדמה מבושל, בצורת פירה, מומלץ להוסיף לפירה בצל מטוגן וקצת מלח. מילוי יכול להיות גם בשרי, למשל מתערובת בשרים טובה מתובלת. כמו כן ניתן להכין מאפים מתוקים ולהשתמש בתור מילוי בדובדבנים חמוצים או מתוקים, תפוחים חתוכים, ממרח שוקולד, פרג או כל מלאית אחרת.

לכל אלו שאוהבים מאפים עם גבינה עם מתכון קל לבצק שמרים שלנו תוכלו בקלות להכין פיצה או מאפה מטוגן עם גבינה.