איך לבחור אננס?
נתחיל מזה שאננס זה פרי טרופי, אשר מלא בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וכמובן סיבים תזונתיים. פעם אננס היה אפשר למצוא בחנויות בקופסת שימורים, אך היום ישנם מגוון סוגים וצורות. כך אתם יכולים לבחור לרכוש אננס משומר, אננס מיובש או אננס טרי.
אם בחירה של מיובש ומשומר מאוד קל להתמודד, אז איך לבחור אננס טרי לא כולם יודעים. ישנם כמה שיטות לבחירת אננס. אם יש לכם אפשרות למשוך ולהוציא עלה אחד מתוך מכווץ עלים שעל האננס, אז הוא יהיה טעים ומתקתק. אפשר גם לסובב את העלים המרכזיים, אם הם מסתובבים אז אננס אמור להיות בשל וטעים.
אבל לא תמיד זה מתאפשר ולכן נעבור לשיטה אחרת. תסכלו על צורה של אננס ועל צבע. צורתו התקינה היא אליפסה וצבעו התקין צהוב או כתום, עם פסים דקים בצבע חום או ירוק. הפרי אמור להיות שלם ללא חתכים או שריטות. העלים של אננס אמורים להיות בצבע ירוק נקי ויפה. אולי יבשים טיפ טיפה בקצבות.
שלב הבא, תנסו לגעת באננס ולמשש. אתם אמורים להרגיש שהוא טיפה רך ולא קשה כמו אבן. ישנם כאלו שאומרים, שיטת הדפיקות על האננס בדומה לזאת שבוחרים אבטיח יכולה לסייע לכם בבחירה של פרי עסיסי ומתוק.
דבר אחרון, שחייבים לשים אליו לב, זה כמובן ריח. כאן, אתם בהחלט חייבים להיות "מקצוענים" ובעלי ניסייון. אם פרי ארומטי מידי, אז כנראה שהוא לא מתאים, מכיוון שהוא התבשל יותר מידי. אם אין לו ריח בכלל- אז הוא עדיין ירוק וכפי שידוע, אננס ירוק אינו אכיל. אבל אם אננס בניחוח מתקתק פירותי אז אתם יכולים לרכוש אותו בוודאות.
מה עושים עם אננס ירוק
אם כבר דיברנו על כך, שלעתים יוצא שקניתם אננס והוא ירוק ועדיין אינו בשל. אפשר לנסות להפוך אותו ולהניח עם העלים על צלחת. זה יאפשר התפזרות של סוכר ואז יש סיכוי שתקבלו אננס מתוק. בדרך כלל זה קורה תוך יומיים שלוש ועדיף לשמור אותו במקרר.
במידה וזה לא עבד, אז תמיד ניתן להכין ממנו מנות טעימות. אפשר להוסיף אותו כמרכיב לסלט, להכניס לתנור, להוסיף למנת עוף ועוד.
איך לקלף אננס
זאת שאלה, שדובר עליה רבות. קודם כל תשטפו אננס ואת העלים שלו היטב. לאחר מכן כדאי לייבש בעזרת מגבת נקייה או מגבת נייר. תניחו אננס על הצד על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה וארוכה תחתכו את העלים יחד עם קצה העליון של אננס, אחר מכאן תחתכו את התחתית של אננס. עכשיו תעמידו את האננס על הצד החתוך. תתחילו לחתוך את הקרום הקשה. מורידים אותו מכל הצדים, בסוף התהליך האננס יראה כמו מתומן. עכשיו תסתכלו טוב עליו ואתם תראו שעל אננס רואים פסים אלכסוניים ואותם תתחילו לחתוך ולהוציא. לאחר שהוצאת הכל, תבדקו טוב אם נשאר איפשהו עוד שאריות של קרום ותוציא אותן. עכשיו נשאר להוציא את חלק הקשה, שנמצא בתוך האננס. אם יש לכם כלי מיוחד אז תשתמשו בו, אבל במידה ואין לכם אחד כזה. תחתכו אננס לרבעים ובעזרת סכין תוציא את החלק הקשה. מה שנשאר זה לחתוך אננס לחתיכות קטנות ולהגיש. דרך אגב קיימת גם שיטה, שקודם חותכים אננס לפלחים ורק אחרי זה מקלפים קל אחד בנפרד.
איך לאחסן אננס
הפרי הבשל ניתן לשמור בשקית נייר בתוך המקרר מספר ימים אש לא יעלה על שבוע.
האם אפשר להקפיא אננס
בהחלט. אם אתם ניקיתם וחתכתם אותו, אז תשימו בשקיות המתאימות למקפיא ותוכלו למשור אותו לתקופה של חודשיים. עכשיו אתם יודעים איך לבחור אננס טעים, אבל למה צריך להסתבך אם ניתן לרכוש אננס קפוא מוכן. דרך אגב אומרים, שאננס קפוא מכיל כ90% וויטמינים ומינרלים, כך שאם לא בא לכם להתעסק אם חיתוך ולכלוך, אננס קפוא זאת תחלופה לא רעה בכלל.