אוזני המן מתכון קל
אוזני המן הוא למעשה מאפה יהודי מסורתי המוגש בדרך כלל בחג הפורים. זוהי עוגייה ממולאת אשר עשויה לרוב במילוי מתוק או מלוח, כגון פרג, תמרים, שוקולד ועוד. אבל בוא נתחיל מהתחלה.
מתי היה סיפור פורים ומה זה החג הזה?
פורים הוא חג יהודי הנחגג מדי שנה בסוף פברואר או תחילת מרץ, בדרך כלל ביום ה-14 של חודש אדר העברי. הוא מנציח את הצלת העם היהודי מזימה להשמדתו בפרס העתיקה, כפי שנרשם במגילת אסתר המקראית.
סיפור פורים מתרכז סביב המלכה אסתר, שהייתה יהודייה שחיה בפרס בתקופת שלטונו של המלך אחשוורוש. כאשר יועצו של המלך, המן, שכנע את המלך להוציא צו כי יש להרוג את כל יהודי האימפריה, סיכנה אסתר את חייה כדי לחשוף את זהותה היהודית שלה בפני המלך ולהתחנן להישרדות עמה. בעזרת המלך הצליחה אסתר לסכל את מזימתו של המן ולהציל את העם היהודי.
היום חוגגים את פורים בחגיגות משמחות הכוללות קריאת מגילת אסתר, הענקת מתנות אוכל ושתייה לחברים ובני משפחה והנאה מארוחות ומסיבות חגיגיות. המאכלים המסורתיים לפורים כוללים אוזני המן (סוג של עוגיות ממולאות), כמו גם פינוקים ומאפים מתוקים אחרים. גם התלבשות בתחפושות והצגת מחזות או מערכונים היא מסורת פופולרית במהלך פורים. בסך הכל, פורים הוא זמן לחגוג את ניצחון הטוב על הרע ולזכור את חשיבות האומץ, האמונה והאחדות מול מצוקה. עכשיו הגיע זמן לחזור לנושא של אוזני המן. הנה קבלו את המתכון.
מצרכים:
2.5 כוסות קמח לכל מטרה
חצי כוס סוכר
חצי כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
2 ביצים גדולות
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
מילוי לבחירתך (כגון פרג, ממרח שוקולד, ממרח תמרים)
הוראות הכנה:
בקערת ערבוב גדולה מערביב יחד את הסוכר וביצים עד לקבלת תערובת אחידה, אין צורך להקציב לקצב עמיד. את החמאה שמים בקערה קטנה וממיסים במיקרו או על סיר בן מארי. לאחר מכן, תוך כדי ערבוב, מוסיפים פנימה, לתערובת של ביצה וסוכר, את החמאה המומסת ותמצית וניל ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערת ערבוב נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
(שימו לב! אם אתם לא רוצים ללכלך יותר מידי כלים, תשימו את המצרכים היבשים ישר בקערה עם תערובת של ביצים סוכר וחמאה.)
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים מכל אחד כדור. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.
מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חשוב לשים לב לטמפרטורה, מכיוון שבכל תנור טמפרטורה קצת שונה.
מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח קלות עד שהוא בעובי של כ-1/4 סנטימטר. השתמשו בחותכן עוגיות או בשפת כוס כדי לגזור עיגולים של בצק.
מניחים כף קטנה של מילוי במרכז כל עיגול בצק. מקפלים את שולי הבצק כלפי מעלה ומעל את המילוי, מצמידים את השוליים זה לזה כדי לאטום.
מניחים את האוזן המן היפה שיצרתם על תבנית האפייה המוכנה ואופים במשך 12-15 דקות, או עד להזהבה קלה.
לאחר האפייה מניחים להתקרר לפני ההגשה. לאחר שטעמתם והתרשמתם, תרשמו בספר המתכונים אוזני המן מתכון קל וכך תוכלו להכין אותם שוב בכל זמן שתרצו, בכל עת של השנה!
מתכון הזה כל כך קל ופשוט, שבהחלט מתאים להכנה עם ילדים. עוד חשוב להוסיף שלמלית את יכולים לרכוש מלית מוכנה, או להשתמש במה שיש לכם בבית, ריבה (רק לא נוזלית) או נוטלה, או כל ממרח שוקולד אחר. רק שימו לב לא לשים יותר מידי שלא יצא מהעוגיה וגם לא להחזיק יותר מידי זמן בתנור, אחרת מלית יתייבש.